До України їдуть високий гість і "моніторинг" із Європи

Четвер, 2 квітня 2009, 16:44

5-7 квітня в Україні з офіційним візитом перебуватиме президент Європейського парламенту Ханс Герт Пьоттерінг.

Як повідомляє прес-служба українського парламенту, програмою його візиту передбачені зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, президентом Віктором Ющенком, прем`єр-міністром Юлією Тимошенко та головою фракції Партії регіонів Віктором Януковичем.

Пьоттерінг також виступить під час додаткового пленарного засідання Верховної Ради у понеділок, 6 квітня.

Крім того, у рамках офіційного візиту запланована участь президента Європарламенту у засіданні круглого столу з представниками неурядових організацій України.

Поза тим, 5-8 квітня в Україні перебуватимуть з візитом співдоповідачі Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов’язків та зобов`язань державами-членами Ради Європи (Моніторинговий Комітет) Ренате Вольвенд і Сабіна Лойтгойзер-Шнарренбергер.

Програмою візиту передбачена зустріч співдоповідачів з Литвином, із постійною делегацією Верховної Ради у ПАРЄ, з представниками всіх депутатських фракцій, а також із членами робочої групи Верховної Ради з питань підготовки проекту Виборчого кодексу України і авторами законопроектів №№ 2097, 3209, 3210, 3441, 3366 та 3150.

Як очікується, Вольвенд і Лойтгойзер-Шнарренбергер зустрінуться з Ющенком, із Тимошенко, з секретарем Національної конституційної Ради Мариною Ставнійчук, із тимчасовим виконувачем обов’язків міністра закордонних справ України Володимиром Хандогієм, з головою Конституційного Суду Андрієм Стрижаком, з генеральним прокурором Олександром Медведьком та з міністром юстиції Миколою Оніщуком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування