Луценко розбагатів завдяки "бурхливій діяльності" дружини

Четвер, 2 квітня 2009, 17:01

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що збільшення доходів його родини в минулому році відбулося через "бурхливу" діяльність його дружини.

"В основному збільшення доходів моєї родини відбулося завдяки бурхливій діяльності моєї дружини. У цьому році ми не придбали жодних особливих предметів або будь-то матеріальних активів", - сказав він на прес-конференції в четвер у Полтаві, коментуючи оприлюднену декларацію про доходи, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому Луценко зазначив, що задекларовані ним земельна ділянка і будинок, які передав його дружині тесть, розташовані у місті Дубно Рівненської області.

Говорячи про вклад у банку, Луценко сказав, що це його зарплата, яка перераховується співробітникам МВС на зарплатну картку в "Укргазбанку".

Що стосується матеріальної допомоги в розмірі 6 тис. грн., яку міністр отримав у минулому році, то вона, за словами Луценка, є свого роду 13-ю зарплатою і була нарахована перед відпусткою.

Однак в поточному році, у зв'язку зі складним фінансовим становищем відомства, Луценко обіцяє відмовитися від цієї статті нарахувань, так само, як разом зі своїми заступниками ще з вересня минулого року відмовився від щомісячних премій.

Луценко сказав, що не скаржиться на свої доходи, але шкодує, що через зменшення у 2 рази зарплати міністра доведеться трохи зменшити допомогу, яку він ніколи не афішував.

Він пояснив, що в кожній області, яку відвідував, за свій рахунок купував для дитячих інтернатів книги українських видавництв.

"Вважаю, що підтримка української книги, особливо для дітей, повинна була б бути честю для держави і для держслужбовця", - зазначив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...