Ющенко каже, що він партійно незаангажований

Четвер, 2 квітня 2009, 18:51

Президент Віктор Ющенко переконаний, що запропоновані ним зміни до Конституції мають забезпечити стабільну та більш ефективну роботу парламенту, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Про це він заявив в інтерв'ю щотижневому журналу "Фокус", повідомляє прес-служба голови держави.

"Прийшов час, коли нам треба висловитися публічно і ясно – якою могла б бути національна Конституція. Я є людиною партійно незаангажованою, у мене є тільки один інтерес – сформувати найбільш об'єктивний документ, тоді він отримає підтримку", – сказав Ющенко.

"...Давайте ми пройдемо всю процедуру чесно і гідно – парламентські слухання, парламентське рішення, звернемося до людей", - наголосив він.

Президент висловив переконання, що тема реформування Конституції має бути предметом інтересу кожного громадянина та висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає запропоновані ним кроки.

Ющенко нагадав, що саме з метою забезпечення відкритого та прозорого конституційного процесу він ініціював створення Національної конституційної комісії. "Мій головний партнер – 47 млн. українців", – переконаний Ющенко.

"Я чесно і сердечно виклав свою позицію і готовий кожен рядок цієї моделі устрою відстоювати. Виграють усі: ми будемо мати самодостатній уряд, самодостатній інститут місцевих органів влади", - сказав він.

"Ми будемо мати інститут президентства, який чітко окреслений у своїх повноваженнях щодо гарантій стабільності, територіальної цілісності, безпекової, зовнішьної політики, того, що належить президенту", - наголосив президент.

"Кожен отримає своє з точки зору компетентності", – зазначив Ющенко.

На його думку, парламент у даному випадку отримує територіальну і політичну представницькі місії.

"Політична представницька місія бере на себе ту відповідальність, яка в компетенції виконавчої влади... З іншої сторони ми отримуємо інститут стабільної державної парламентської влади, яка забезпечує стабільний супровід конституційних державних інституцій", - зазначив Ющенко.

Інтерв'ю вийде друком 9 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News