Депутатам БЮТ рекомендували називати Ющенка "кульгавою качкою"?

П'ятниця, 3 квітня 2009, 10:33

Депутатам Блоку Юлії Тимошенко були дані письмові рекомендації щодо обґрунтування законності призначення президентських виборів на 25 жовтня.

Документ називається "Коментар щодо рішення Верховної Ради оголосити вибори президента 25 жовтня", пише газета "Комерсант-Україна", у розпорядженні якої опинилися ці рекомендації.

Судячи з вихідних даних, він був підготовлений блоком інформації, аналітики, PR і медійних комунікацій партії "Батьківщина", який, за інформацією видання, курує заступник голови фракції БЮТ Олександр Абдулін.

Починаються рекомендації "принциповими і над важливими" тезами.

"Призначення виборів президента на 25 жовтня варто однозначно трактувати як призначення планових, чергових, законних виборів; категорично заперечувати трактування виборів 25 жовтня як позачергових, ще раз – це планові, чергові вибори, призначені Верховною Радою у повній відповідності з Конституцією, а дострокових виборів під час кризи БЮТ не підтримує", - говориться в документі.

Далі пояснюється, що результат голосування 1 квітня, коли за постанову про призначення виборів на 25 жовтня підтримав 401 депутат, є консенсусом усіх політичних сил.

"І саме тому будь-який опір президента цьому рішенню позбавлений усякого змісту і перспектив", - зазначається в рекомендаціях.

При наданні коментарів народним депутатам радять акцентувати увага на тому, що "навіть Конституційний Суд", до якого президент Віктор Ющенко має намір звернутися з поданням щодо законності дати виборів, "очевидно, врахує наявність такого консенсусу".

В останній частині документа пояснюється, як депутати повинні характеризувати особисто главу держави.

"Час президента Ющенка минув. Від сьогодні він стане "кульгавою качкою", самопочуття якої день до дня буде тільки погіршуватися. Парламент... оперативно висловив своє ставлення до його вчорашніх (31 березня) конституційним ініціативам, продемонструвавши, що вже ніхто всерйоз їх розглядати не буде – тепер ідеї Ющенка стали надбанням історії", - говориться в документі.

Утім, перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова й інформації Андрій Шевченко (БЮТ) сказав щодо рекомендацій: "Я нічого подібного не отримував, не бачив і не знаю".

При цьому він додав, що йому важко уявити, щоб "за підписом людини з центрального апарату поширювалися якісь образливі слова про президента".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування