Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький заробив більше 200 мільйонів, а Довгий просив 12 тисяч допомоги

П'ятниця, 3 квітня 2009, 10:54

Мер Києва Леонід Черновецький торік заробив 268 мільйонів 263 тисячі.

Про це свідчить його декларація, оприлюднена газетою "Сегодня".

З цієї суми на зарплату мера припадає— 225 тисяч гривень (тобто близько 19 тисяч гривень на місяць).

З інших доходів Черновецького вагому суму складають відсотки — більш 5 мільйнів гривень (сума на рахунках у банку в декларації не зазначена).

Судячи з декларації мера Києва, на нього записана земельна ділянка в селі Козин Обухівського району (1470 кв. м — там знаходиться його будинок), приміщення в Житомирі і будинок Кіровограді.

Також градоначальник може похвалитися чималим автопарком: "Роллс-Ройс "Фантом", "Мерседес" "кубик", "Мерседес S-600", а також ГАЗ-14 ("Чайка" Щербицького). Останню машину мер купив на аукціоні за 1,5 млн грн, який сам же організував.

"Левову частку він заробив на продажі акцій "Правекс-банку" — 261 мільйон 833 тисяч 326 гривень. Або ж $52,4 млн за курсом початку 2008 року, що приблизно відповідає 7% від суми в $750 млн", - відзначає видання.

Черновецькому, як відомо, до моменту продажу належало лише 7% акцій банку. Найбільшим акціонером був його син Степан (61% акцій).

"Тобто особисто Леонід Черновецький щодо податків може спати спокійно — він усе задекларував (податків Черновецький заплатив 39,27 млн.грн.)", - пише видання.

Раніше глава МВС Юрій Луценко обвинуватив градоначальника в тім, що той приховав від податкової адміністрації доход, отриманий від продажу "Правекс-банку" торік за $750 млн і "нагрів державу на 450 мільйонів гривень".

У той же час декларація сина Черновецького не оприлюднена.

"Степан не є чиновником, тому він не зобов'язаний оприлюднювати декларацію. Але всі податки від продажу акцій він також сплатив, так само як усі члени родини, що мали акції банку", — пояснили нам у прес-службі Київміськадміністрації.

Спікер Київради Олесь Довгий живе набагато скромніше. Торік, відповідно до декларації, його доход склав 2 мільйони 185 тисяч, що трохи менше, ніж у 2006-му (тоді він задекларував 3 мільйони гривень.).

Заробляє Довгий у мерії близько 10 тисяч гривень зарплати на місяць, інше принесли матеріальна допомога (12 тис. грн.) і відсотки за депозитами — 2 млн. 50 тис.

На банківських рахунках у Довгого зберігається 18,6 млн. грн. Слід відзначити, що в 2006 у нього на рахунку було лише 277 тисяч грн. і доход склав 3 млн грн. Тобто за два роки статки секретаря міськради зросли більш ніж на 15 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування