Екс-міністри, з’їжджаючи з дач, забирали навіть унітази

П'ятниця, 3 квітня 2009, 12:05

Справи про зловживання Ігорем Бакаєм на посаді керівника Держуправління справами закриті судами.

Про це заявив в інтерв'ю "Україні молодій" керівник Держуправління справами Ігор Тарасюк.

"Наскільки мені відомо, усі справи по Бакаю були закриті рішенням суду. Однак нас не повідомляють про перебіг цих справ і не залучають до них як учасників процесс", - повідомив він.

Водночас, за його словами, ДУС і досі судиться, щоб повернути відчужене до 2004 року майно.

"У 2004 році рахункова палата КРУ виявила в ДУС на 900 мільйонів зловживань. Потім ці всі справи були передані в Генпрокуратуру, за цими фактами були судові справи. Найбільш характерним прикладом був готель "Дніпро", який ми впродовж двох місяців повернули у власність держави. Зараз ми й досі ведемо близько 200 справ, які перебувають у різних стадіях в судових інстанціях", - повідомив Тарасюк.

"Багато судових справ по "Артеку", по землі. Справа по готелю "Україна" досі перебуває в суді. Поки що програних справ ми не маємо. Але є чимало і заморожених: наприклад, будинок по Інститутській, 18 — там свого часу було виділено п’ять квартир. Одному з чиновників надали помешкання, наприклад, на підставі заяви, у якій він написав: прошу виділити мені квартиру в центрі міста, тому що мені далеко добиратися на роботу", - зазначив він.

Тарасюк підтвердив, що раніше чиновники, виїжджаючи із державних дач "навіть унітази зривали, залишили тільки труби і позривані дерев’яні панелі".

"Було таке", - зауважив він.

За словами Тарасюка, за останні роки виселяли практично всіх, хто не має право проживати на цій території.

"Для прикладу, приходить новий міністр і просить надати йому будинок для відпочинку. Після закінчення його каденції, приходить новий міністр — старого ми виселяємо. Надсилаємо листа: у зв’язку з припиненням ваших повноважень просимо звільнити помешкання. І всі цивілізовано з’їжджають", - зазначив керівник ДУС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування