Літак Ющенка буде без золота

П'ятниця, 3 квітня 2009, 12:57

В оздобленні президентського літака не буде золота та інших непотрібних речей.

Про це заявив керівник ДУС Ігор Тарасюк в інтервю "Україні молодій".

Коментуючи закупку нових літаків, Тарасюк наголосив, що нинішній авіапарк закінчить своє функціонування в 2012 році.

"Наявний авіапарк нашої державної авіаційної компанії на сьогодні закінчує своє існування, літаки виходитимуть з обігу починаючи з 2010 року: спочатку ми виводимо одну машину, через рік — ще одну. І на 2012 рік у нас фактично не лишається жодного літака, який міг би перевозити вищих посадових осіб", - сказав керівник ДУС.

"Нові літаки — це ще й економічно обґрунтована потреба. У нас є Іл–62 — це машина, яка в середньому бере вісім тонн палива за годину польоту. Сучасна машина європейського класу за такий же час бере дві тонни. А вартість палива — приблизно тисяча доларів", - наголосив Тарасюк.

За його словами, маючи наліт, який є по всіх перевезеннях, за п’ять років вони окупають нову машину — тільки на економії палива.

Він повідомив, що новою программою планується закупівля двох короткомагістральних літаків українського виробництва — Ан–147 (щодо якого підписали контракт, але немає фінансування), і один далекомагістральний літак іноземного виробництва.

"Його ми придбали рік тому. І зараз він знаходиться на виготовленні салону", - зазначив Тарасюк.

Він запевнив, що його оздоблення буде "недороге". "Там не буде ані золота, ні жодних інших речей, не потрібних для польотів", - сказав Тарасюк.

Інших дорогих придбань не планується.

"Ми не купували машин уже давно. Користуємося тим автопарком, який нам дістався у спадок. За п’ять років ми купили десять "Шкод". Навіть не купили, а взяли їх у лізинг", - пояснив Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News