Завгосп Ющенка економить на чому тільки можна

П'ятниця, 3 квітня 2009, 13:31

Державне управління справами у 2009 році скоротило свої видатки на 34%.

Про це заявив керівник ДУС Ігор Тарасюк в інтерв'ю "Україні молодій".

"Ось наведу вам цифри: бюджет відомства у 2008 році складав 1 мільярд 223 мільйони гривень, бюджет цього року — 678 мільйонів. Для прикладу хочу сказати: бюджет 2004 року складав приблизно таку саму цифру", - заявив Тарасюк.

За його словами, зараз в ДУС на всьому економлять.

"Що б там не казали, є Державний бюджет, де чітко написано: що нинішній бюджет ДУС — 66 відсотків від попереднього. Видатки на візити Президента за кордон — скорочені. Виготовлення державних нагород — скорочення. Обслуговування діяльності президента — скорочення", - сказав Тарасюк.

"Фінансова підтримка санаторно–курортних закладів ДУС (це маємо на увазі й резиденції, заповідники) — 60 відсотків від потреби. У загальному економія бюджету — 44 відсотки. Мені здається, серед усіх розпорядників бюджетних коштів в цьому році ДУС найбільше економить", - зауважив він.

Він нагадав, що прийняв ДУС у такому стані, коли фактично усі підприємства, які входили до його складу, були збитковими.

"А вже за результатами 2006 року ДУС за фактичним рівнем прибутку зайняло четверте місце з серед органів управління державним майном. Хоча у нас немає великих підприємств — є резиденції, є санаторії, готелі, які ми зробили прибутковими, та підприємства, які не мають великого обігу і великомасштабних проектів. І за результатами цього року ми тримаємося в десятці найефективніших відомств", - заявив Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування