У команді Тимошенко розкол?

П'ятниця, 3 квітня 2009, 14:01

У БЮТ відбувся розкол між двома юридичними центрами блоку: командою Андрія Портнова, з одного боку, і головою Верховного суду України Василя Онопенка та його зятем, першим заступником міністра юстиції Євгенієм Корнійчуком, з іншої.

Про це пише газета "Сегодня", посилаючись на "неофіційну інформацію".

Предметом суперечки, як пише видання, "називають крісло міністра юстиції, претензії на яке нібито висловили і Портнов, і Корнійчук".

Останні події

Конфлікт сплив на поверхню після тернопільських виборів, які відбулися за рішенням суду. Винним у цьому "недопрацюванні" називають Корнійчука.

Одночасно відбувся "злив" інформації про 25 млн. гривень, перерахованих із рахунків "Нафтогазу" на рахунки юрфірми "Магістр і партнери", старшим партнером у якій раніше був Корнійчук. З'явилися чутки, що Корнійчук написав заяву про відставку, зазначає видання.

Питання про наявність такої заяви він залишив без відповіді. А з приводу фірми "Магістр і партнери" сказав газеті:

"Я мав юридичне право залишитися в числі її акціонерів, однак не став цього робити, щоб уникнути конфлікту інтересів з перебуванням на держслужбі. Тому зараз до "Магістрів" відношення не маю".

За словами Корнійчука, чутки про його зв'язок з "Магістрами" поширюються "політичними конкурентами", однак Портнова він до них не відносить: "У нас нормальні робочі відносини".

А от інший нардеп із БЮТ каже, що лінія розколу – інша:

"Відносини між Портновим і Онопенком прохолодні, але не більше. А ситуація з Корнійчуком – це відгомін більш глобального розколу, який пройшов між групою Портнова і групою Турчинова-Кожем’якіна, до якої примикає зараз і голова МВС Луценко".

"Турчинов при Тимошенко зараз "любий друг" – як у 2005 році Петро Порошенко був при Ющенку. І цим незадоволені багато депутатів, що групуються навколо Портнова. Не виключаю, що дуже скоро цей розкол стане цілком очевидним при найважливіших голосуваннях фракції", - додало джерело у БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування