Регіонали розблокували Раду. Їм дали запевнення

П'ятниця, 3 квітня 2009, 14:31

Депутати Партії регіонів розблокували трибуну і президію Верховної Ради.

Як показав "5 канал" близько 14 години, депутати почали знімати плакати зі своїми гаслами з критикою чинної влади та закликами до її зміни.

Раніше перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович (Партія регіонів) заявив, що Партія регіонів розблокує роботу парламенту о 14.00 у п'ятницю.

"Ми отримали запевнення від БЮТ, що в перший пленарний вівторок (14 квітня) першим питанням буде розглянута антикризова програма", - пояснив він.

За його словами, на засіданні погоджувальної ради в п'ятницю спікер Володимир Литвин підтвердив, що це питання буде розглядатися першим у перший день наступного пленарного тижня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше Партія регіонів заявляла, що блокування парламенту в четвер і п'ятницю – це попереджувальна акція, метою якої є вимога внести антикризову програму і зміни до держбюджету на розгляд парламенту.

Відповідно до регламенту, робочий день у Верховній Раді у п'ятницю триває до 14.00.

У понеділок, 6 квітня, на позачерговому засіданні Верховної Ради депутати заслухають виступ президента Європарламенту, планують ухвалити звернення до конгресу США з питань утилізації ракетного палива, а також розглянуть деякі президентські законопроекти, які голова держави визначив як невідкладні.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко по закінченні засідання погоджувальної ради у п'ятницю.

Лавринович також повідомив, що рішення для проведення позачергового пленарного засідання прийнято відповідно до рішення погоджувальної ради лідерів фракцій.

"Відповідно до регламенту, позачергове пленарне засідання в рамках сесії може бути проведене за рішенням погоджувальної ради. Таке рішення консенсусне сьогодні (у п'ятницю) було прийняте", - сказав він.

За словами Лавриновича, це буде ранкове пленарне засідання.

Традиційно, пленарні засідання парламенту проходять з вівторка по п'ятницю, у понеділок – проводиться засідання погоджувальної ради лідерів фракцій і парламентських комітетів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування