Литвин назвав штурм Герман "цинічним залякуванням"

П'ятниця, 3 квітня 2009, 16:00

Голова Верховної Ради Володимир Литвин називає цинічними спроби залякування народними депутатами працівників телеканалу "Рада".

Так він прокоментував спробу членів Партії регіонів і, зокрема, Ганни Герман у четвер захопити редакцію телеканалу "Рада" з вимогою включити пряму трансляцію із сесійної зали, де "регіонали" блокували трибуну і президію.

"Якщо по-людськи, то мене прикро здивувало, що група депутатів з виглядом мускульної статури вриваються в студію і висувають абсолютно абсурдні вимоги", - обурився Литвин.

"Зокрема, що канал "Рада" має транслювати депутатів, які сидять, лежать, їдять бутерброди, грають у карти, тоді як відповідно до постанови ВР, і це мають знати люди, які опікуються свободою слова, о 10 годині, як тільки оголошується початок роботи, вмикається трансляція", - пояснив спікер.

Литвин наголосив, що "у жодному парламенті немає такої можливості для висвітлення своєї діяльності, у тому числі через супутник".

"А залякувати співробітників, а потім казати, що ми вам грошей дамо – то ви їх краще не чіпайте, а дайте можливість працювати", - заявив голова Верховної Ради.

"Це просто цинізм. Але провокатори знають свою роботу добре. І намагання залякати створенням комісії... Будь ласка, створюйте!", - додав він.

За словами Литвина, "коли на погоджувальну раду занесли записку, що пішли брати штурмом канал", він сказав: "Хай усе відкриють, віддадуть їм ключі, а працівники йдуть відпочивати. Вони (депутати) досвідчені люди, нехай ведуть трансляцію яку хочуть, де хочуть і з ким хочуть".

Коментуючи нічні чергування депутатів Партії регіонів у Верховній Раді і те, що депутати зламали стіл Сергія Льовочкіна, Литвин сказав: "Я до сесійної зали не заходив. Чомусь це деяких моїх колег, депутатів, надзвичайно сильно дратувало. Вони, очевидно, хотіли продемонструвати своє красномовство, свої гасла".

"Я їм на гасло, що "Литвин пограбував Україну" сказав, що я готовий повернути всі свої статки - за однієї умови, що вони віддадуть усе, що їм належить. І я переконаний, що країна на 10 років забуде про кризу", - продовжив спікер.

"Одразу теми для розмов припинились. Більш того, просили журналістів, щоб те гасло не знімали (на камери)", - додав Литвин.

Щодо технічних неполадок, то, за словами спікера, "їх уже усунули".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування