Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Литвина вимоги Ющенка непідйомні

П'ятниця, 3 квітня 2009, 22:54

Голова парламенту Володимир Литвин вважає, що провести одночасні дострокові вибори президента і парламенту можна лише внаслідок політичної домовленості.

Про це він заявив в ефірі програми Свобода на Інтері.

Щодо дати президентських виборів, то Литвин ще раз наголосив, що парламент ухвалив політичне рішення, яке, втім, спиралося на настрої людей.

"Президент заявив, що оскаржить це рішення в КС. Тепер з політичної точки зору, якщо буде рішення про дострокові вибори, то ми маємо бути свідомі, що Конституція в цьому випадку не працює, ми домовляємося політично", - зазначив голова парламенту.

Він зауважив, що дострокові вибори президента за Конституцією можливі за кількох умов — у випадку недієздатності, імпічменту, смерті і якщо президент на засіданні Верховної Ради заявляє про свою відставку.

"Якщо президент на такій позиції стоїть і він це зробить (заяву в парламенті), я не бачу проблем. Інакше треба домовлятися ", - заявив Литвин.

Він наголосив, що умови президента щодо дострокових виборів є "непідйомними", бо, щоб скасувати депутатську недоторканність треба двічі проголосувати зміни в Конституцію на двох сесіях.

"Президент, я думаю, вважає вибори 25 жовтня достроковими і під цю дату намагається підвести вибори парламенту", - зауважив він.

Водночас Віктор Янукович нагадав, що в Україні в 2004 році вже було політичне рішення про третій тур виборів.

"Це був фарс однієї політичної сили", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування