Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада попросила у США гроші на ліквідацію "порохової діжки"

Понеділок, 6 квітня 2009, 10:58

Верховна Рада звернулася до Конгресу США з проханням поновити фінансування проекту утилізації ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі.

За відповідне рішення проголосувало 379 депутатів.

У зверненні депутати нагадують, що у 1993 році між Україною і США було укладено угоду щодо надання допомоги Україні в ліквідації стратегічної ядерної зброї.

Однак у 2003 році американська сторона в односторонньому порядку заявила про припинення фінансового забезпечення подальшого процесу створення ОЛП.

"За цей час ситуація із зберіганням неутилізованого ракетного палива, що є другим за рівнем небезпеки компонентом після ядерної вибухівки, поступово набула вкрай незадовільного стану та перетворилася у загрозу з непередбачуваними наслідками як екологічного, так і техногенного характеру", - йдеться у зверненні.

Верховна Рада просить Конгрес США "вирішити питання щодо фінансування в обсягах, що дозволять забезпечити якнайшвидше завершення утилізації ракетного палива та виконання всього комплексу заходів, спрямованих на ліквідацію ядерної зброї в Україні".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування