Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що його рука не зависне над указом про подвійні вибори

Понеділок, 6 квітня 2009, 12:47

Президент Віктор Ющенко підтверджує готовність ухвалити рішення про одночасне проведення дострокових президентських і парламентських виборів за умови зміни виборчої системи та скасування необмеженої недоторканності депутатів.

Про це він заявив на зустрічі зі студентами та викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко висловив переконання, що скасування депутатської недоторканності та запровадження відкритих списків відповідає очікуванням суспільства.

"Якщо ми знаходимо компроміс по цих двох позиціях – позиціях, які всенародно підтримуються, я готовий піти на той крок, щоб ми провели дострокові і президентські, і парламентські вибори", – сказав він.

Водночас Ющенко назвав рішення Верховної Ради про призначення виборів президента на 25 жовтня таким, що не є законним.

"Зрозуміло, воно політичне", - сказав він, нагадавши норму Конституції, яка передбачає проведення наступних виборів президента в останній тиждень останнього місяця п'ятого року повноважень.

"Таким чином, 17 січня 2010 року - вибори нового президента, як імперативно передбачає Конституція України...і дискусії тут якоїсь серйозної правової немає", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...