Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Яценюка-президента прем'єром буде Тігіпко?

Понеділок, 6 квітня 2009, 14:07

У випадку перемоги на президентських виборах Арсенія Яценюка, главою уряду може бути призначено Сергія Тігіпка.

Про це в інтерв'ю Ліга.net заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Відповідаючи на запитання журналіста, хто очолить уряд, в разі перемоги на виборах президента Яценюка, Фесенко відповів: "Це буде, швидше за все, людина або близька до його команди, або нейтральна фігура".

"Я навіть ризикну припустити, що це буде Тігіпко. Це гіпотеза, але, думаю, в цьому випадку (у випадку перемоги Яценюка на президентських виборах) прем'єром міг би стати Тігіпко", - вважає політолог.

Разом з тим, політолог допускає й інший варіант.

"Я не виключаю, що, в разі перемоги або Януковича, або Тимошенко ... висока ймовірність того, що Яценюк може стати прем'єром. Це у випадку, якщо він займає третє місце. Тоді в його голосах будуть зацікавлені обидва потенційні фаворити", - сказав Фесенко.

"В принципі, більш логічною буде зв'язка з Тимошенко - їх електорати пов'язані і їх більшою мірою можна мобілізувати на підтримку Тимошенко. Але, я думаю, Арсеній Петрович все-таки буде грати самостійну гру. Питання в тому, чи погодиться він на пропозицію стати прем'єром, а також на яких умовах", - додав він.

При цьому голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" відзначив, що дуже важливим фактором є те, які будуть вибори, коли і як вони відбудуться.

"Якщо відбудуться парламентські і президентські разом, то ставки Яценюка істотно підвищуються. Багато буде залежати від розкладу сил, але з Яценюком буде вигідно домовлятися, як з точки зору остаточного результату президентських виборів, і тут логічніше говорити про зв'язку Тимошенко-Яценюк, так і при формуванні парламентської коаліції - коли б ці вибори ні пройшли ", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування