Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У парламенті готуються скаржитися Медведьку на СБУ

Понеділок, 6 квітня 2009, 15:15

Тимчасова слідча комісія парламенту з питань законності дій СБУ в НАК "Нафтогаз України" знайшла склад злочину в діях старшого слідчого Служби Владислава Вергеліса.

Про це заявив журналістам на брифінгу голова комісії Роман Зварич.

Як пояснив Зварич у коментарі Ліга.net, якщо це звинувачення буде підтверджено в суді, для слідчого СБУ це може закінчитися трьома роками позбавлення волі, а також забороною на п'ять років обіймати посаду в органах державної влади.

"Ми будемо пропонувати Верховній Раді передати ці матеріали після завершення роботи комісії в Генпрокуратуру", - сказав він.

Зварич підкреслив, що він надзвичайно обережний у питаннях подібних звинувачень.

"Але в даному випадку слідчий Вергеліс підписує протокол, посилаючись на свідчення очевидців (причетності співробітника енергетичної митниці Тараса Шепітька до злочинних дій), відмовляється назвати цих очевидців, щоб ми самі могли їх допитати, що, в свою чергу, викликає у нас певні підозри ", - відзначив депутат.

"Ми встановлюємо вичерпний перелік осіб, які могли бути в енергетичній митниці ... Ми їх допитали, кожен з них абсолютно впевнено дав відповідь, що не він давав такі свідчення. Значить, очевидців немає, значить, протокол підроблено, значить, незаконним було затримання (Шепітька), а в свою чергу, це кваліфікується статтею 371 Кримінального кодексу як злочин. І тут потрібно називати речі своїми іменами ", - сказав Зварич.

Депутат також відзначив, що рішення комісії з даного питання було одноголосним, і якби він сам представляв державне обвинувачення в суді, йому б вистачило "п'яти хвилин для того, щоб довести вину пана Вергеліса".

2 березня СБУ порушила кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" 6,3 млрд.куб.м транзитного природного газу на суму понад 7,4 млрд.грн., в рамках якої був затриманий заступник начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Держмитслужби Тарас Шепітько.

В.о. голови правління НАК Ігор Діденко оскаржив постанову про порушення кримінальної справи у Шевченківському райсуді столиці.

24 березня Шевченківський райсуд визнав незаконними окремі дії СБУ, і скасував постанову про порушення цієї кримінальної справи.

30 березня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що на рішення Шевченківського райсуду Києва про закриття кримінальної справи, порушеної за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" 6,3 млрд. кубометрів газу, подана апеляція.

У свою чергу, Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення Шевченківського районного суду столиці про закриття вказаної кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування