Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається, що в червні Україна стане ближча до безвізового режиму з ЄС

Понеділок, 6 квітня 2009, 15:33

Президент Віктор Ющенко сподівається на започаткування у червні поточного року плану дій щодо встановлення безвізового режиму для України з боку Європейського Союзу.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Європейського парламенту Гансом-Гертом Пьоттерінгом.

На думку Ющенка, минулорічне скасування Україною візового режиму для європейців "є добрим, позитивним кроком".

"Але є одна проблема, яка зменшує досягнутий позитив, – це адміністрування по даному питанню, особливо в посольствах деяких країн, коли це адміністрування передано комерційним структурам і там виникає ціла низка проблем, пов’язаних, в тому числі, і з платою за отримання цих віз", - сказав Ющенко.

Він пообіцяв, що Україна внормує правову базу в цій сфері.

Водночас, за словами президента країни, найголовнішим досягненням для України є не лише початок самих переговорів щодо безвізового режиму з ЄС, а й започаткована робота щодо "дорожньої карти", яка поступово приведе Україну до цього режиму.

"Ми вийшли інституційно на режим, який, починаючи з 4 червня 2009 року, буде мати ясний план дорожньої карти і крок за кроком приведе Україну до безвізового режиму", - сказав Ющенко.

У свою чергу, президент Європарламенту наголосив, що дане питання між Україною та ЄС має бути вирішено, оскільки "Україна є важливою частиною Європи".

"Ми не хочемо будувати нові стіни у Європі, ми всі повинні прагнути до вільного пересування громадян. Але, крім того, ми повинні забезпечувати безпеку наших громадян", - сказав Пьоттерінг.

"Я повністю погоджуюся з паном Ющенком у тому, що ми повинні зараз працювати над практичними питаннями. І, якщо є політична воля і бажання, звичайно, це призведе до можливого вирішення цих питань", - додав президент Європарламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...