Ющенко запропонував допомогу постраждалим в Італії

Понеділок, 6 квітня 2009, 19:35

Президент Віктор Ющенко направив співчуття президенту Італії Джорджио Наполитано і прем'єр-міністрові Сильвио Берлускони в зв'язку з загибеллю людей під час землетрусу в регіоні Абруццо, і запропонував допомогу України.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Разом із дружнім італійським народом ми розділяємо почуття скорботи тих, хто утратив своїх рідних і близьких", - йдеться в телеграмах.

Ющенко повідомив, що Україна в разі потреби готова надати Італії оперативну допомогу - направити рятувальний загін і мобільний госпіталь МЧС України.

У свою чергу, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра повідомив про те, що МНС готове у разі згоди Італії, терміново надати оперативну допомогу, повідомляє прес-служба міністерства.

Також співчуття керівництву Італії направили прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

Як відомо, щонайменше, 90 чоловік загинули в результаті сильного землетрусу, що відбувся в центральній частині Італії в районі міста Аквила, повідомляє ВВС.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Сильвио Берлускони під час прес-конференції в понеділок.

За словами прем'єра, число поранених складає близько 1,5 тисяч чоловік. Багато хто вважаються зниклими без звістки. Берлускони підтвердив, що Італія буде просити допомоги в ЄС для ліквідації наслідків землетрусу.

Прем'єр Італії відзначив, що сейсмологи не виключають можливості нових підземних поштовхів.

Берлусконі визнав, що кількість жертв і потерпілих не є остаточним, і, імовірно, збільшиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування