Балогу допитали у справі про вбивство друга кілера

Вівторок, 7 квітня 2009, 09:20

Глава секретаріату президента Віктор Балога дав слідчому МВС свідчення у справі про вбивство ужгородського підприємця Олега Грузина.

Про це повідомив газеті "Комерсант-Україна" міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Раніше Луценко згадував про допит Балоги в справі про убивство у Закарпатті, але не уточнював, про який саме епізод ідеться.

"Комерсанту" стало відомо, що йдеться про вбивство Олега Грузина, розстріляного 5 лютого в Ужгороді. Він був другом відомого в Закарпатті кілера Євгенія Ігнаткіна, який організував у 1998 році вбивство депутата Закарпатської облради Михайла Токаря (у кримінальних колах також відомого як Геша).

За інформацією газети, одна з версій слідства полягає у тому, що Балога не зацікавлений у достроковому звільненні Ігнаткіна (засуджений на 15 років за вбивство і зараз утримується в колонії строгого режиму у Вінницькій області) і дачі ним свідчень щодо замовників убивства Токаря.

"Він (Віктор Балога) дійсно прийшов, дав свідчення. У слідчого були запитання до Балоги, тому що він згадується у багатьох ЗМІ як людина, можливо, знайома з обставинами вбивства кримінального авторитета Геші", - сказав Луценко, додавши, що "нещодавно убитий Грузин був найкращим другом" Ігнаткіна.

"Останнім часом Грузин намагався впливати на ухвалення рішення про переведення Ігнаткіна у зону загального режиму. Слідчий визнав за необхідне допитати пана Балогу, який був у тісному контакті з багатьма фігурантами цієї справи", - додав голова МВС.

Крім того, за словами міністра, у зв'язку з тим, що він оголосив про необхідність допиту глави секретаріату президента, Балога подав на нього до суду.

"Віктор Балога зараз у Закарпатті судиться з газетою, яка передала мої слова, а також зі мною", - сказав Луценко виданню.

При цьому він зазначив, що не може уявити, "що буде предметом оскарження", тим більше що "якогось серйозного повороту у справі в результаті (допиту) не відбулося".

У секретаріаті президента не стали коментувати факт подання Балогою позову до голови МВС, але пообіцяли найближчим часом розглянути офіційний запит.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування