На вибори українців візьмуть з бази

Вівторок, 7 квітня 2009, 14:53

Центральна виборча комісія упевнена, що списки виборців на чергових президентських виборах в Україні будуть складені з використанням уточненої бази даних Державного реєстру виборців.

"Ми маємо усі фактичні і юридичні підстави вважати, що до президентських виборів база даних держреєстру буде уточнена і списки виборців будуть складені з використанням цієї бази", - заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона повідомила, що наразі органи ведення реєстру виборців завершили первинне наповнення бази даних держреєстру. Усього на даний момент у базу даних внесено 36,6 млн. виборців.

У середу в Гостомелі відбулася церемонія передачі ОБСЄ Центвиборчкому 951 комп'ютера і 557 принтерів, що будуть передані органам ведення реєстру виборців у всіх регіонах України.

Усенко-Чорна відзначила, що ця техніка є останньою ланкою, що дасть можливість завершити державну експертизу автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи Реєстру.

За її словами, ЦВК планує, що наприкінці травня Держкомспецзв'язку проведе експертизу захисту бази даних держреєстру виборців і видасть атестат, одержання якого юридично формалізує завершення створення реєстру.

Після цього, розповіла Усенко-Чорна, ЦВК надасть доступ до бази даних реєстру 755 відділам ведення реєстру, що створені в районних держадміністраціях і органах місцевого самоврядування міст обласного значення.

Далі почнеться первинне уточнення даних реєстру, яке планується завершити наприкінці травня - початку червня. Потім усім виборцям будуть спрямовані виписки з держреєстру з їхніми даними з проханням перевірити, і, якщо потрібно, уточнити їх.

Усенко-Чорна відзначила, що на сьогоднішній день є проблема з фінансуванням у районних і обласних адміністраціях таких повідомлень для виборців.

У зв'язку з цим ЦВК планує звернеться до уряду з проханням дати дозвіл Центвиборчкомові здійснити централізовано розсилання таких повідомлень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News