Посол Німеччини: якщо Україна поверне візи, то сама себе покарає

Вівторок, 7 квітня 2009, 15:45

Посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзет вважає, що введенням віз для громадян Європи, Україна сама себе покарає.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Думаю, що Україна сама себе покарає, якщо знову введе візовий режим. В минулі роки численні закордонні туристи і бізнесмени могли без складностей скласти своє особисте враження про Україну", - сказав він.

"Це принесло дуже велику користь іміджу України в ЄС. Поки ще мало європейців знають Україну: їхню кількість треба не зменшувати, а збільшувати. Чим більше друзів Україна має в ЄС, тим краще", - додав посол.

"Чого хочуть цим досягти? Натиснути на ЄС? Не досягши надійності документів, не поліпшивши захист даних і міжвідомчий обмін ними з державами ЄС, домогтися чогось тиском не удасться", - підкреслив він.

Він відзначив, що якщо мета полягає в тому, щоб одержати гроші як візові збори й у такий спосіб поліпшити стан бюджету, треба "ретельно прорахувати, у що це обійдеться, і які будуть втрати".

"Якщо для європейців знову буде введений візовий режим, то це, у першу чергу, негативно позначиться безпосередньо на туристичній галузі України. І більш, ніж сумнівно, що це позитивно відіб'ється на іноземних інвестиціях", - сказав він.

Посол підкреслив, що остання зустріч у рамках візового діалогу відбулася лише два тижні тому.

"І, між іншим, саме ЄС у своїй концепції Східного партнерства запропонував як подальше полегшення розглянути можливість повної відмови від візових зборів", - сказав Гаймзет.

"Тому постійно висловлюваний докір, що ЄС нібито недостатньо починає в цьому контексті, зовсім не відповідає реаліям і упускає з уваги той факт, що угода про візові полегшення між ЄС і Україною була першим кроком у правильному напрямку", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування