Луценко не хоче вибачатися перед Колесніковим

Вівторок, 7 квітня 2009, 16:27

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оскаржить рішення суду, що змушує його вибачитися перед Борисом Колесніковим.

Так міністр внутрішніх справ прокоментував під час чату на korrespondent.net рішення Печерського районного суду Києва, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Всі домагання до мене з боку Бориса Колеснікова пов'язані з політикою, і не лежать у області права", — вважає Луценко.
За його словами, в 2005 році у Верховній Раді він розказував про порушення кримінальної справи проти Бориса Колеснікова.

"Тоді в своєму виступі у Верховній Раді я лише доповідав інформацію, яка була використана Генпрокуратурою для порушення кримінальної справи, а надалі і арешту пана Колеснікова", — сказав він.

Міністр пояснив, що ще в 2003 році УБОЗ Донецької області виявив злочинну групу, причетну до замаху на співвласника торгового центру "Білий лебідь" Бориса Пенчука. МВС зібрала матеріали про стеження і замах на Пенчука, а разом із заявою від самого Пенчука про здирництво це стало підставою для порушення кримінальної справи проти Бориса Колеснікова.

Проте Луценко підкреслив, що рішення про порушення кримінальної справи ухвалювала саме прокуратура. "Підкреслюю, справу порушила не МВС, а Генпрокуратура", — сказав він.

За словами Луценка, він оскаржить рішення Печерського суду в Київському апеляційному суді. "Тому що мені абсолютно неясно, що саме із заявленого мною не відповідає дійсності", — сказав він.

Луценко впевнений в політичній основі претензій Колеснікова, "хоча б тому, що під час моєї відставки, ініційованої Партією регіонів, за заявою депутатів цієї фракції була порушена кримінальна справа за фактом перевищення службових повноважень працівниками МВС у справі Колеснікова". 

Міністр підкреслив, що слідство по цій справі показало — співробітники МВС закон не порушили.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування