У Європі кажуть, що були занадто оптимістичні щодо України

Вівторок, 7 квітня 2009, 20:27

Припинення моніторингового процесу з боку Ради Європи повністю залежить від дій українських політиків.

Про це заявила доповідач моніторингового комітету ПАРЄ Рената Вольвенд, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дуже важливо не розцінювати моніторинговий процес як щось негативне", - сказала Вольвенд на прес-конференції у вівторок.

У той же час член моніторингового комітету підкреслила, що поки українська Конституція не буде повністю приведена до європейських стандартів, поки не буде реформована судова влада, поки вибори не будуть проходити в повній відповідності з європейськими принципами справедливості, волі і прозорості "час закінчувати моніторинговий процес не настане".

"Я думаю, що все в руках політиків. Від політиків і їх доброї волі залежить те, як швидко можна закінчити процес реформ", - переконана Вольвенд.

За її словами, за останні роки українські політики давали багато обіцянок, і здавалося, що залишилося зробити останні кроки для проведення всіх необхідних реформ, однак реальних кроків у цьому напрямку було мало.

"І тому мені шкода, що рік назад я, можливо, була занадто оптимістичною, коли сказала, що, можливо, через півроку цей процес може закінчитися", - констатувала Вольвенд.

Вона додала, що на сьогоднішній день вона утримається від того, щоб називати конкретні дати можливого закінчення моніторингового процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News