Поліцейські Молдови зайняли позиції в головних будівлях

Середа, 8 квітня 2009, 09:17

Співробітники батальйонів поліції особливого призначення зайняли позиції всередині і зовні основних будівель державної влади в Кишиневі – уряду, парламенту й адміністрації президента Молдови.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфаксу", після першої ночі за місцевим часом у центр міста прибули кілька автобусів зі співробітниками поліції.

Поліцейські зробили кілька пострілів у повітря, після чого заарештували і відвезли декількох маніфестантів, які залишалися ночувати біля вогнища поблизу будівлі парламенту.

Потім працівники поліції зайняли позиції усередині будівель парламенту й адміністрації президента, які у вівторок були захоплені учасниками акцій протесту.

Додаткові сили поліції стягнуті також до будинку уряду.

Станом на 3 годину ночі десятки поліцейських перебували всередині і зовні основних будівель державної влади. Кілька автобусів із поліцейськими були припарковані з тильної сторони будівель парламенту й уряду. Усі поліцейські одягнені в бронежилети і каски, мають щити і кийки.

Під посилений контроль також узято низку інших будівель у центрі Кишинева – Центвиборчкому, МВС, МЗС, міністерства юстиції, а також Національного громадського телебачення.

Пізно ввечері у вівторок у кабельних мережах Кишинева було перервано мовлення деяких румунських каналів, які у вівторок удень вели пряму трансляцію з акцій протесту в столиці Молдови.

Очевидці розповіли кореспонденту агентства, що велика кількість поліцейських чергують на всіх в'їздах до Кишинева. Вони мають намір не пропускати в місто автобуси з маніфестантами, які обіцяли у середу приїхати з усіх кінців республіки.

Вночі в Кишиневі поліцейські патрулі перевіряли документи в усіх перехожих.

Пожежу в будівлі парламенту Молдови до опівночі було погашено.

Близько опівночі лідери молдавської опозиції закликали маніфестантів розійтися з площі в центрі Кишинева, щоб уникнути провокацій у нічний час. Учасники мітингу почали розходитися, на площі залишилося декілька сотень людей.

Лідери трьох опозиційних партій, які у результаті виборів пройшли до нового парламенту, у прямому ефірі роз'яснили свою позицію, заявивши, що "акція протесту була спонтанною і ніким не організованою".

До лікарні швидкої допомоги Кишинева було доставлено близько ста осіб, що постраждали в ході зіткнень поліції з маніфестантами на акції протесту в центрі Кишинева. Як повідомив головний лікар лікарні Георгій Чобану, потерпілі є як серед маніфестантів, так і серед працівників правоохоронних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News