Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В МЗС розповіли, від чого залежить безвізовий режим з Європою

Середа, 8 квітня 2009, 10:52

Заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв вважає. що безвізовий режим з Європою може бути запроваджений після створення єдиного міграційного органу в Україні.

Таку думку він висловив в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Я не хотів би, щоб декларації, які робляться і нашими політиками, і представниками громадянського суспільства й урядовцями, підміняли реальні конкретні дії, які належить зробити українській стороні, щоб дійсно на практиці запровадити безвізовий режим для українських громадян", - зазначив він.

"Зокрема, йдеться про ратифікацію відповідних конвенцій Ради Європи, про створення нарешті єдиного міграційного органу в Україні – і саме тоді буде безвізовий режим", - наголосив Єлісєєв.

Він також зазначив, що не варто політизувати питання візової політики ЄС. Від додав, що є "певні позитиви".

"Якщо раніше рівень відмов, десь півроку тому, складав 10-12 % в середньому по країнах Шенґенської зони, то зараз це й рівень складає 5-6 %. Значно збільшилася кількість виданих віз", - зазначив він.

"Інша справа, в який спосіб ці візи видаються, в яких умовах і з цим зараз бореться і МЗС, і наші всі причетні структури. Але я переконаний у тому, що шляхом запровадження віз для громадян ЄС долі українських громадян ми не полегшимо", - наголосив Єлісєєв.

Говорячи про програму "Східне партнерство", яка буде запроваджена 7 травня 2009 року, він розповів, що для координації буде створено окремий підрозділ у рамках Європейської Комісії.

"А в країнах партнерах буде створений інститут національних координаторів і ми спробуємо спочатку без будь-якої бюрократії, без витрачання зайвих коштів, створення дублюючих структур, у такий от горизонтальний спосіб координувати нашу спільну роботу", - зазначив він.

Як повідомляє прес-служба МЗС, українська сторона в Празі під час консультацій з підготовки до саміту, які відбулися у вівторок, підтвердила готовність підтримувати та брати участь у реалізації нової зовнішньополітичної ініціативи Європейського Союзу доти, доки це відповідатиме інтересам України та сприятиме процесу її інтеграції з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...