Томенко може піти з БЮТ – до Яценюка?

Середа, 8 квітня 2009, 11:22

Віце-спікер парламенту Микола Томенко у випадку загострення конфлікту з керівництвом БЮТ може покинути цю політичну силу і приєднається до іншої.

Про це заявив газеті "Сегодня" один із впливових народних депутатів у Блоці Юлії Тимошенко.

"Два основних фактори, які впливають на вчинки Томенка, – особисті амбіції і можливість піти в інше плавання", - пояснив він.

"Проблема в тому, що абсолютно всі пропозиції віце-спікера не сприймаються ні прем'єром, ні її найближчими помічниками. А Коля (Томенко) – не хлопчик, він не хоче бути номінальним лідером. Тому пішов ва-банк – або його послухають, або він отримає привід піти", - каже член фракції БЮТ.

За його словами, ідею Томенка "підтримує багато хто в блоці, тому що розуміють: ніж мучитися в цій "коаліції", краще поміняти все".

"Якщо точку зору Томенка не підтримає прем'єр, він піде сам – туди, де його слово буде щось значити. Можу припустити, що Коля опиниться в Яценюка (екс-спікер Арсеній Яценюк, лідер "Фронту змін")", - додало джерело в БЮТ.

Як відомо, раніше Томенко – врозріз з позицією лідера БЮТ, прем'єра Юлії Тимошенко – запропонував або об’єднуватися з опонентами в парламенті, або йти на дострокові вибори президента й парламенту. Крім того, він критикував керівництво фракції за небажання йти на вибори і вводити відкриті списки на виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News