Росія затіяла в Україні політпроект під вибори президента

Середа, 8 квітня 2009, 11:39

Проросійські сили почали реалізацію масштабного політичного проекту в Україні, приуроченого до виборів президента.

Про це пише в середу "Дело".

Один з перших кроків - розміщення антиукраїнських білбордів в Києві.

На вулицях Києва з'явилися рекламні щити, на яких зображена карта колишнього Радянського Союзу, у межі якого включена і нинішня Україна. Однак замість чотирьох букв "СРСР" над 1/6 частини суші красується напис "Проект Роcія".

За інформацією видання, "Проект Росія" - не одноразова політична акція, а частина масштабної схеми, що реалізується російськими політтехнологами за підтримки деяких політичних сил в Україні.

Формальний привід для розміщення білбордів: вихід у світ третьої книжки серії "Проект Росія". Суть проекту зводиться до пропаганди переваг монархічної форми правління.

У той же час російський політолог Дмитро Гусєв з посиланням на свої джерела розповів виданню, що мета розміщення білбордів не в просуванні книги.

За його словами, це тільки одна частина "політичного проекту, який задуманий і підтримується адміністрацією президента Росії і групою російських бізнесменів, які хочуть відстоювати свої інтереси в Україні". Гусєв зазначив, що в рамках проекту також була випущена пропагандистська книга "Американское сало", також "буде ще низка дій".

"Мета всього цього - просунути низку тем, які потім будуть розіграні в інтересах одного або кількох кандидатів чи політичних сил на президентських і парламентських виборах. На даний момент проектом не робиться ставка на когось конкретного, але ближче до голосування всі зазначені дії зіллються в один політичний мегапроект ", - повідомив політолог.

Також він додав, що вже зараз реалізації проекту "допомагають певні політичні та економічні сили в Україні", але відмовився уточнити, хто саме.

Як вдалося з'ясувати "Делу", скандальна реклама розміщувалася на щитах декількох операторів "наружки".

В одній з таких компаній - BigBoard - відзначили, що їм такі білборди замовив інший оператор - "РТМ-Україна". Співвласником компанії є народний депутат від БЮТ Микола Баграєв - один з кураторів PR-напрямку у блоці.

Він сказав, що до останнього часу не був у курсі причетності "РТМ-Україна" до розміщення скандальних білбордів.

Директор "РТМ-Україна" Олег Невельчук повідомив "Делу", що кінцевим замовником рекламних щитів є якась російська компанія. Її назву керівник не уточнив, пославшись на конфіденційність договору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування