Англійська газета побачила схожість Яценюка з Обамою

Середа, 8 квітня 2009, 13:52

Британська газета The Financial Times присвятила статтю екс-спікеру Арсенію Яценюку під заголовком "Нове обличчя з репутацією київського Обами".

"Ясно, що Яценюк намагається позиціонувати себе як українського Обаму", - стверджує політолог Олексій Гарань у коментарі газеті.

"Він збере усіх, хто розчарувався в нинішніх українських політиках. Виборці дуже хочуть побачити нові обличчя", - додав він.

У той же час директор фонду Демініціативи Ілько Кучерів упевнений, що Яценюка не можна порівнювати з Обамою. "У нього немає поки стабільної групи підтримки", - вважає він.

"Яценюк молодий, але досвідчений", - зазначає газета.

Він уже говорить про те, що збирається найняти радників з США, які брали участь у президентській виборчій компанії. Очікується, що він вступить у боротьбу 22 травня, коли йому виповниться 35 років - необхідний мінімальний вік для боротьби за президентське крісло.

Як зазначає Гарань, Яценюку ще варто відповісти на питання про його команду, програму і хто його фінансує.

Сам Яценюк, утім, наполягає на "вільних і чесних умовах для всіх" і не хоче виглядати висуванцем олігархів, хоча і приймає їхню допомога.

У країні склалася "революційна ситуація", вважає Яценюк, і є всі передумови для "громадянських хвилювань".

Він схиляється до прозахідного курсу в зовнішній політиці, але разом з тим заявив про намір поліпшити відносини з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...