Заробітчани в Італії бунтують проти нових українських поборів

Середа, 8 квітня 2009, 17:47

Українські іммігранти в Італії просять керівництво країни не допустити введення додаткового оподаткування тих, хто займається підприємницькою діяльністю за кордоном.

Про це сказав на прес-конференції в Києві голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, останній тиждень в Італії спостерігається зародження масового протесту українців за кордоном.

Обурення українських мігрантів викликали дебати українських політиків з приводу планів додаткового оподаткування.

Зокрема, це стосується постанови Кабінету міністрів від 5 березня 2009 року про оподаткування фізичних осіб, які ведуть підприємницьку діяльність за межами України.

"Ця спроба обкласти додатковими податками українців, які працюють в Італії, абсолютно незаконна", - зазначив Городецький.

За його словами, протест на даний час має форму збору підписів під спільною заявою, ініційованою Християнським товариством українців в Італії.

Під цією заявою вже підписалося 20 українських громадських організацій, які представляють всі регіони Італії.

Зокрема, українці просять президента, прем'єра та голову Верховної Ради припинити будь-які фіскальні переслідування грошових переказів, а також заморозити на час фінансової кризи ухвалення будь-яких рішень влади, які можуть дестабілізувати ситуацію і сіяти паніку серед українців, які працюють за кордоном.

"Подібні дії української влади, особливо під час фінансово економічної кризи, ніяк не сприяють поліпшенню ситуації в Україні. Навпаки, такі рішення сіють паніку серед іммігрантів, змушуючи їх зменшувати до мінімуму перекази на батьківщину і перебудовувати свої плани на майбутнє, орієнтуючись на те, щоб залишитися в країні перебування", - йдеться у зверненні українських іммігрантів.

Городецький також розповів, що в Італії працює понад 600 тисяч українців, половина з яких нелегали і задіяні вони в основному в домашній роботі. Ті ж, хто працює на легальній основі, за його словами, сплачують податки в Італії.

"Немає абсолютно жодних підстав вимагати, щоб ці люди платили ще якісь податки", - зазначив Городецький, додавши при цьому, що таке оподаткування повинно бути добровільним.

Крім того, він підкреслив, що якщо влада не відреагує на вимоги українців за кордоном, зокрема в Італії, то такі протести можуть перейти від форми збору підписів до більш жорстких заходів.

"Однозначно, ми на підписах не зупинимося, протести можуть бути значно серйознішими", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...