Ющенко обіцяє ударно попрацювати для МВФ

Середа, 8 квітня 2009, 17:49

Президент Віктор Ющенко сподівається, що наступного тижня будуть реалізовані всі кроки, необхідні для повноцінного перегляду програми співпраці з МВФ.

"Сподіваюся, найближчі 3-4 дні мають бути досить результативними, щоб наступного тижня ми завершили забезпечення перегляду програми - зробили, принаймні, на рівні урядових та парламентських рішень все необхідне для того, щоб переглянути програму з МВФ і відновити відповідні транші" , - сказав глава держави в середу на зустрічі з послами країн Великої вісімки, представником Європейської комісії.

Говорячи про економічну ситуацію в Україні та реалізації антикризових заходів, Ющенко назвав "найбільшою проблемою" стабілізацію державних фінансів.

Мова йде про "не зовсім реалістичні" цифри, закладені урядом до держбюджету-2009; нагальну необхідність в збалансуванні Пенсійного фонду та бюджету НАК "Нафтогаз України", зазначив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На переконання президента, ухвалені Кабміном бюджетні показники призвели до завищеним приблизно на 50 млрд. грн. дефіциту бюджету.

"Це головна проблема корекції державного бюджету 2009 року, це головний ключ до теми врегулювання наслідків кризи", - відзначив він. Разом з тим, на думку президента, найближчим часом "ми знайдемо рівновагу в банківській системі" України, адже вже зараз темпи відтоку депозитів різко скоротилися.

Глава держави звернув окрему увагу на те, що в Україні спостерігаються певні тенденції до уповільнення темпів поглиблення економічної кризи.

Він, зокрема, зазначив, що протягом останніх декількох тижнів зменшилася, порівняно з груднем-січнем, кількість скорочень працівників.

"Статистика дає підстави говорити, що тенденції, які були в економічних секторах 3-4 місяці тому, очевидно, сповільнюються", - сказав Ющенко, водночас додавши, що сказати вже сьогодні, що ситуація повністю стабілізувалася, "ще важко". Найскладнішими в цьому плані залишаються галузі, продукція яких орієнтована на експорт, зауважив він.

У контексті реалізації подальшої ефективної антикризової політики президент підкреслив: "У найближчі 10 днів, перш за все, ми повинні провести належну роботу щодо забезпечення збалансованості державних фінансів в самому широкому сенсі".

"Переконаний, якщо уряд буде діяти послідовно, професійно і публічно, ми вийдемо з кризи з ефективними правильними уроками", - підсумував Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News