ЦВК просить у Литвина і Тимошенко грошей на другий тур

Середа, 8 квітня 2009, 18:50

Центральна виборча комісія звернулась до Верховної Ради та Кабміну щодо необхідності збільшення фінансування на проведення чергових виборів президента, призначених Верховною Радою на 25 жовтня цього року.

Відповідна постанова була затверджена на засіданні ЦВК, повідомляє УНІАН.

Таке рішення було прийнято "у зв’язку з потребою законодавчого врегулювання питання, пов’язаного із збільшенням видатків держбюджету України на 2009 рік за бюджетною програмою, з метою недопущення порушення конституційних прав громадян України", - зазначила на засіданні заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

"ЦВК постановляє звернутися до Верховної Ради та Кабміну щодо необхідності збільшення фінансування на проведення чергових виборів президента, призначених на 25 жовтня цього року, на суму 229 мільйонів 127,9 тисяч гривень", - заявила вона.

Усенко-Чорна нагадала, що постановою ЦВК від 24 грудня 2008 року затверджено подання, яким встановлено обсяг коштів для підготовки та проведення виборів президента у сумі 941 млн. 285 тис. грн., в тому числі, в разі призначення повторного голосування – 289 млн. 900 тис. грн.

За її словами, законом про держбюджет на 2009 рік передбачені видатки на проведення виборів президента за бюджетною програмою у сумі 712 млн. 157 тис. грн., тобто на 229 млн. 127,9 тис. грн. менше, ніж необхідно для підготовки та проведення чергових виборів президента, якщо враховувати проведення повторного голосування.

Як сказала Усенко-Чорна, недостатнє фінансування ставить під загрозу належну підготовку та проведення призначених парламентом чергових виборів президента та реалізацію виборчих прав українських громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування