Ющенко повернув Раді закон про КС: не згоден з нормами про імпічмент

Середа, 8 квітня 2009, 19:18

Президент Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом закон щодо повноважень Конституційного Суду.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Цим законом регулюються особливості провадження у справах за конституційними зверненнями та недопущення зловживань правом на конституційне подання.

Пропозиції президента під час розгляду зазначеного закону на засіданні парламенту представлятиме заступник глави секретаріату президента - представник президента у Конституційному Суді Марина Ставнійчук.

Зокрема, Ющенко виступає проти норми, яка зобов'язує Конституційний Суд відкрити не пізніше 5 робочих днів з дня надходження конституційного подання парламенту у позачерговому порядку провадження у справі про надання висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента з поста в порядку імпічменту.

На думку президента така норма не узгоджується з положеннями закону "Про Конституційний Суд", якими передбачена можливість КС відмовити у відкритті конституційного провадження у справі, зокрема, в разі, якщо конституційне подання не відповідає вимогам, передбаченим названим законом.

Також Ющенко не погоджується з нормою, за якою конституційне подання президента щодо відповідності Конституції акта Кабміну може направлятися до Конституційного Суду не пізніше п'ятнадцяти днів з дня набрання чинності відповідним актом Кабміну.

Президент вважає, що запровадження такого обмеження не відповідає Конституції, яка не обмежує президента у часі для реалізації такого повноваження.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News