Тимошенко дозволили оскаржити свою поразку

Середа, 8 квітня 2009, 21:21

Львівський апеляційний адмінсуд скасував ухвалу Тернопільського окружного адмінсуду, якою він залишив без розгляду позов БЮТ з вимогою визнати протиправним протокол про підсумки голосування і результати виборів до Тернопільської облради.

Як повідомила УНІАН прес-секретар суду Ольга Давид, суд також постановив направити цю ухвалу до суду першої інстанції для розгляду справи по суті.

За словами прес-секретаря, тернопільський суд вказаний позов залишив без розгляду, оскільки БЮТ не є суб’єктом виборчого процесу, після чого БЮТ і звернувся до львівського суду зі скаргою, у якій просив скасувати ухвалу тернопільського суду і прийняти постанову про задоволення скарги БЮТ у повному обсязі.

За інформацією Давид, "колегія суддів Львівського адміністративного апеляційного суду задовольнила скаргу апелянта (БЮТ) частково: своїм рішенням львівський суд визнав право БЮТ позиватись до Тернопільської ТВК".

Колегія суддів львівського суду визнала, що суд першої інстанції допустив порушення норм процесуального права, що потягло за собою неправомірне вирішення питання, сказала прес-секретар.

Як відомо, 24 березня Тернопільський окружний адміністративний суд залишив без розгляду позов БЮТ з вимогою скасувати результати дострокових виборів депутатів Тернопільської облради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News