Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поїхав до Азербайджану

Четвер, 9 квітня 2009, 10:20

Президент України Віктор Ющенко разом із дружиною Катериною у четвер вранці відбув із дводенним офіційним візитом до Азербайджану.

Як повідомляє прес-служба президента, ключовим заходом візиту стане проведення першого засідання Ради президентів України та Азербайджану.

До порядку денного засідання включені такі питання: стан та перспективи розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною та Азербайджаном; взаємодія двох країн у питанні створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору; стан та перспективи співробітництва у паливно-енергетичній сфері та заходи щодо підвищення енергетичної безпеки; співпраця у військово-технічній та космічній галузях.

У рамках візиту заплановані зустрічі Ющенка з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та головою парламенту тієї країни Октаєм Асадовим.

Під час візиту заплановано підписання низки двосторонніх документів, зокрема, Дорожньої карти українсько-азербайджанського співробітництва на 2009-2010 роки, Протоколу про внесення змін до міжурядової Угоди про військово-технічну співпрацю від 24 березня 1997 року; документа міжрегіональної співпраці, а також плану консультацій між Міністерствами закордонних справ обох країн на 2009-2010 роки.

10 квітня Ющенко планує виступити в Бакинському слов'янському університеті, а також взяти участь у церемонії відкриття меморіальної дошки на будинку, в якому в 1919-1920 роках знаходилася перша дипломатична місія Української Народної Республіки в Азербайджані.

У складі української офіційної делегації – т. в. о. міністра закордонних справ Володимир Хандогій, міністр оборони Юрій Єхануров, заступник міністра економіки Наталія Бойцун, заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Також до складу делегації увійшли заступник голови правління НАК "Нафторгаз України" Вадим Чупрун, перший заступник генерального директора Національного космічного агентства Валерій Комаров, голова Волинської ОДА Микола Романюк, ректор Київського Національного університету ім. Т. Шевченка Леонід Губерський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування