Литвин вважає, що хтось може силою підігнати закони під себе

Четвер, 9 квітня 2009, 18:16

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що протистояння в українському політикумі може призвести до силового захоплення влади.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції у Чернігові у четвер, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Сьогодні спостерігається черговий сплеск протистояння, боротьби за владу, і у цьому зв`язку я не виключаю спроб силового захоплення влади через спроби підігнати під себе закони в такий спосіб, щоб вирішити проблему працевлаштування тих чи інших осіб, тих чи інших політиків", - зазначив спікер.

На переконання Литвина, "суспільство намагаються навернути на те, що називають політичною реформою, щоб переключити увагу від питань, які стосуються життєдіяльності українського суспільства".

"Але політичною реформою це назвати не можна", - зауважив він.

"Україна стоїть перед черговим іспитом, і ставки надзвичайно високі, позаяк у цій боротьбі, якщо не буде домінувати відповідальний підхід, є небезпека того, що про Україну можна буде говорити у минулому часі", - підкреслив Литвин.

"Тому сьогодні як ніколи потрібні політики, які можуть "стягнути країну", об`єднати її. Не можна руйнувати країну, аби побороти свого противника", - наголосив він.

"Борони Боже від наростання відцентрових процесів, тоді не буде прощення тим, хто несе відповідальність за країну. Це реальність, на яку потрібно гостро реагувати", - зазначив Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News