Туркменія звинуватила Газпром у безвідповідальності

Четвер, 9 квітня 2009, 19:35

МЗС Туркменії звинуватив російську сторону в створенні умов для аварії на газопроводі САЦ-4, в результаті якої повністю були припинені поставки туркменського газу в Росію.

Про це йдеться в поширеному в четвер ввечері повідомленні, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні йдеться: "8 квітня 2009 року російська компанія "Газекспорт" без попереднього попередження туркменської сторони різко скоротила обсяги відбираємо туркменського природного газу".

"У результаті цього на ділянці газопроводу САЦ-4, по якому здійснюються поставки туркменського природного газу в Росію, в ніч з 8 на 9 квітня сталася аварія", - заявили в МЗС Туркменістану.

Дії російської сторони МЗС Туркменії називає "необдуманими й безвідповідальними, оскільки в першу чергу це створило реальну загрозу життю і здоров'ю людей і може призвести до непередбачуваних екологічних наслідків.

"Одночасно такий підхід є одностороннім грубим порушенням умов контракту купівлі-продажу газу", - вважають в Ашхабаді.

"Виходячи з вищевикладеного, Туркменська сторона сподівається, що керівництво відповідних російських компаній ретельно розбереться в тому, що сталося, у тому числі і в діях своїх співробітників, і вживатиме всі необхідні заходи для недопущення надалі подібних випадків", - підкреслив МЗС Туркменії.

Як повідомлялося в ніч з середи на четвер стався розрив газопроводу з загоранням на 487 км на повітряному переході газопроводу Давлетбат - Даріялик поблизу кордону з Узбекистаном.

Починаючи з цього часу транспортування туркменського газу в Росію не здійснюється.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування