Збулась страшилка Кучми - Крим залишився без дніпрової води

П'ятниця, 1 травня 2009, 10:35

Міністр аграрної політики Криму Павло Акімов стурбований долею врожаю – дніпровська вода для поливння досі не прийшла до багатьох районів автономії.

Про це він заявив у п’ятницю на засіданні Ради міністрів Криму, повідомляє УНІАН.

"Першотравневий район – половина району без води, Роздольненський район – половина району без води, Сацький, Сімферопольський Білогорський, Бахчисарайський райони – ні грама води немає, Джанкойський – піврайону без води. Ми зарили в землю 3 мільярди грошей, це сівба та все інше. І що ж ми одержимо в кінці? Горить усе! Вологи немає!", - поскаржився Акімов.

Подача води на зрошування не ведеться через борг насосних станцій за електроенергію.

"Доплати у вигляді субвенцій з державного бюджету Комітету з водного господарства для розрахунку з постачальниками електроенергії привели до боргової суми.

Частина суми боргів за минулий рік була погашена в лютому, частина в розмірі 7,6 мільйонів як і раніше залишилася несплаченою", - сказав кримський прем`єр Віктор Плакіда.

Керівництво Криму наполягає на тому, щоб Державний комітет України з водного господарства гарантував виплату коштів з бюджету країни. "Ми сьогодні чекаємо гарантій пана Сташука (голови Держкомводогоспу) про те, що державний бюджет гарантує повернення 7,6 млн. грн.", - сказав голова уряду Криму.

"Таким чином, ми зможемо гарантувати енергетикам оплату за ці борги", - сказав Плакіда.

При цьому він пообіцяв, що воду для поливання аграрії Криму одержать на початку травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування