Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зупинив призначення Тимошенко у ФДМ

Вівторок, 5 травня 2009, 22:44

Президент Віктор Ющенко призупинив дію розпорядження Кабінету міністрів про призначення Сергія Бухаленкова заступником голови Фонду державного майна.

Відповідний указ Ющенко підписав 5 травня, його текст оприлюднено на сайті президента.

За твердженням глави держави, згадане розпорядження Кабміну від 8 квітня було видано всупереч Конституції України.

За Конституцією, повноваження уряду щодо вирішення кадрових питань діяльності Фонду держмайна зводяться до внесення прем'єр-міністром до Верховної Ради подання щодо кандидатури на посаду голови Фонду, нагадує президент.

Повноваженнями ж щодо призначення заступників голови ФДМ Конституція та закони України Кабмін не наділяють, наголошує Ющенко.

Він нагадує, що Конституційний Суд в ухвалі від 17 вересня 2008 року зазначив, що у чинному законодавстві України відсутній нормативно-правовий акт, який визначив би належність Фонду держмайна до будь-яких із трьох гілок державної влади, зазначених у 6 статті Конституції.

За таких обставин застосування до ФДМ положень закону "Про Кабінет міністрів", які визначають повноваження уряду щодо призначення на посади та звільнення з посад заступників керівників центральних органів виконавчої влади, є неправомірним, зазначає Ющенко.

Таким чином, вирішивши питання призначення заступника голови Фонду держмайна, Кабмін вийшов за межі своїх повноважень та діяв у спосіб, не передбачений Конституцією та законами України, з порушенням норм Конституції.

Тому Ющенко призупинив дію розпорядження уряду про призначення Бухаленкова заступником голови ФДМ і звернувся з поданням до Конституційного Суду щодо визначення його конституційності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування