Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко боїться, що БЮТ потрапить у "пастку", але Яценюк - "неактуальний"

Вівторок, 5 травня 2009, 23:59

Віце-спікер, член БЮТ Микола Томенко вважає, що Блок Юлії Тимошенко останнім часом припустився багатьох тактичних помилок, і якщо в блоку не з'явиться стратегії, його фракція може потрапити в політичну пастку.

Про це Томенко сказав в інтерв'ю "Газеті по-київськи", опублікованому 5 травня.

На зауваження, що останнім часом він багато критикує БЮТ, і питання, чи не означає це, що він задумуєтеся над тим, щоб покинути цю силу, Томенко зазначив:

"Я завжди ставив свою позицію вище партійної кон'юнктури. Це було умовою мого перебування й у команді Ющенка, і в Блоці Тимошенко. Якщо розбіжності були не надто суттєві, я намагався їх згладжувати".

"Але останнім часом кількість тактичних помилок, допущених БЮТ, зросла. Я пов'язую це з відсутністю стратегії нашої сили. Якщо найближчим часом нічого не зміниться і ми будемо зранку говорити одне, а ввечері – украй протилежне, наша фракція може потрапити в політичну пастку", - заявив віце-спікер.

Коментуючи чутки, що він розглядаєте можливість участі в наступних парламентських виборах у Блоці Арсенія Яценюка, Томенко заявив:

"Я зустрічаюся з багатьма політиками: це і Литвин, і Тимошенко, і Яценюк, обговорюю з ними можливості виходу з кризи. Мені здається, що усі вони борються за Україну. Нам узагалі всім потрібно частіше зустрічатися, ламати стереотипи. Що стосується співпраці з Яценюком – ця тема неактуальна сьогодні".

"Актуально інше – чи зможемо ми домовитися в рамках цього парламенту чи підемо на вибори. Якщо не зможемо – тоді я буду думати", - зазначив віце-спікер.

"Якщо я побачу, що в БЮТ пріоритетом при формуванні списку будуть лояльність і гроші, а наша фракція у Київраді буде лівою чи правою рукою Черновецького, я буду приймати рішення. Якщо ж я побачу прагнення до внутрішнього оновлення і до серйозних кадрових чисток у БЮТ – я підтримуватиму це", - сказав він.

При цьому Томенко не виключає, що буде балотуватися на посаду мера Києва на наступних виборах.

"Для мене залишається актуальною тема повернення Києву статусу міста, за яке не соромно. Сьогодні мені як киянину соромно в інших містах країни і за кордоном слухати про нинішню ситуацію в Києві. Так, я буду шукати механізми, як змінити ситуацію, і не виключаю, що, можливо, і сам буду балотуватися в мери", - сказав він.

"Думаю, позачергових виборів уже не буде, дочекаємося планових. Але до них потрібно готуватися, вибудовувати дискусію на стратегії розвитку міста, а не на тому, що (нинішній мер столиці Леонід) Черновецький поганий і розкрав місто", - вважає Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...