Вибори Ради доведеться наближати, якщо не буде більшості - Тігіпко

Середа, 6 травня 2009, 09:56

Співголова Ради інвесторів при Кабінеті міністрів Сергій Тігіпко вважає, що вибори до Верховної Ради доведеться наближати, якщо не буде створено дієвої більшості.

"Те, що парламентські вибори потрібно буде наближати, якщо не вдасться створити потужну більшість в парламенті, стабільну більшість, яка візьме на себе відповідальність – то, безумовно, це треба буде робити", - сказав він в інтерв’ю "5 каналу", показаному 5 травня.

"Зараз, я вважаю, що уряд працює в надзвичайно важких умовах. Практично нічого з того, що потрібно сьогодні, через парламент не проходить. Ціла низка абсолютно вірних рішень. Ситуація, що "ми в опозиції", мені не подобається. Це не є те ситуація", - зазначив він.

"Проблема на дворі – проблема, яка торкається всіх: і тих, хто підтримує одну політичну силу, і іншу. Потрібно зараз її вирішувати. Тому я вважаю, що парламентські вибори, якщо не буде створена більшість, потрібно наближати", - наголосив Тігіпко.

Щодо ідеї конституційних змін, він зазначив: "Та конфігурація, яка сьогодні є, має якісь проблеми. Хоча сказати, що у того ж президента недостатньо повноважень, я вважаю, сьогодні неможливо вже говорити про таке".

"Не думаю, що вдасться дуже швидко змінити Конституцію. Я думаю, що, все ж таки, (слід) попрацювати в такій конфігурації і думати про одне: яким чином об’єднатися – попрацювати на об’єднання. Не роз’єднувати, полюбляти таке слово, як компроміс – для нас це надзвичайно важливо зараз", - сказав Тігіпко.

"Якщо будуть конструктивні кроки по зміні Конституції, – але не ті, які під себе хтось буде підлаштовувати й робити, – це можливо робити, і не треба боятися цього", - зазначив, водночас, він.

Тігіпко також зізнався, що йому подобається жити в час змін.

"Тут не закисаєш. Тут виграє той, хто рухається, той, хто має швидку реакцію. Можу сказати, зараз багатьом людям нові шанси з'являються – поле знову розчищається [...]. Коли змін нема – це стабільність, але це така стабільність болота, коли нічого не рухається і тільки бульки йдуть. А тут є динаміка, і це мені підходить", - сказав Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...