Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європі хочуть активну позицію всіх Східних партнерів

Четвер, 7 травня 2009, 15:34

Програма Східне партнерство може провалитися без активної позиції як Євросоюзу, так і шести країн, що увійшли до партнерства.

Таку думку висловила Єврокомісар з зовнішньої політики та політики сусідства Беніта Ферреро Вальднер напередодні підписання угоди про початок програми.

За словами єврокомісара, Східне партнерство – це справа добровільна, і країни, які увійшли до цієї програми мають виконувати відповідні зобов'язання.

"Європейське партнерство нікого ні до чого не примушує. Але ми ясно даємо зрозуміти, що ті, хто хоче проводити реформи отримають підтримку – для них будуть відкриті всі двері, це шанс на політичне зближення і економічну інтеграцію", - заявила вона.

Серед основних результатів реалізації програми Ферреро-Вальднер визначила наступні: поглиблення зв'язків між громадянами країн ЄС та тими людьми, які живуть у шести країнах партнерства; та реформи, які дадуть можливість 6 країнам підійти ближче до ЄС.

"Основне завдання сьогодні - створити реальний результат для людей, ми маємо ефективно діяти та вирішувати економічні проблеми, особливо сьогодні, коли розгорілася економічна криза" – наголосила єврокомісар.

Як відомо, в четвер у Празі планується підписання угоди про початок реалізації програми ЄС для шести країн-сусідів "Східне партнерство".

Вже відомо, що підписання угоди проігнорують лідери трьох з шести країн – до Праги не приїдуть Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Молдови Володимир Воронін та Президент Грузії Михаїл Саакашвілі, що суттєво знижує рівень представництва самміту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування