Європа хоче створити нову Парламентську асамблею для "Східних сусідів"

Четвер, 7 травня 2009, 23:05

Учасники празького саміту Східного партнерства запрошують парламентарів Євросоюзу і країн-партнерів просувати ідею у відношенні пропозиції Європейського парламенту і Європейської комісії про створення Парламентської асамблеї ЄС-Східні сусіди.

Таке положення міститься у спільній декларації, яка прийнята за підсумками саміту СП, що пройшов у четвер у Празі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У декларації також пропонується Європейській комісії розвивати і надавати методи для заснування Форуму громадянського суспільства СП.

Учасники також запрошують Європейський інвестиційний банк працювати над інвестиційною підтримкою в рамках мандата Східного сусідства для малого і середнього підприємництва.

Крім того, ЄІБ, Європейський банк реконструкції і розвитку та інші фінансові інституції запрошуються виділяти кошти малому і середньому підприємництву.

У декларації також міститься заклик до різних фінансових інституцій виділяти додаткову донорську допомогу для реалізації СП.

Учасники саміту погодилися у відношенні необхідності просувати ключові принципи і цілі СП серед громадськості, мобілізувати підтримку для інформування у відношенні СП, що зробить цю ініціативу ближче до громадян країн-учасниць.

Учасники саміту також закликали нинішнє і майбутнє президентства Ради ЄС, як і Європейської комісії, інтенсифікувати їх спільні зусилля з країнами-партнерами для визначення порядку денного засідань на рівні міністрів і офіційних представників у рамках багатобічного виміру СП і визначити пріоритети діяльності в рамках тематичних платформ на період 2009-2010 років, а також підготувати пропозиції для якнайшвидшої імплементації провідних ініціатив.

"Учасники самміту впевнені, що результати Празького самміту і заснування СП буде просувати процеси демократії, зміцнювати стабільність і добробут і принесе вигоди громадянам усіх держав - учасників", - йдеться в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування