Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ветерани попросили у Тимошенко грошей на книгу та підняли з нею чарку

П'ятниця, 8 травня 2009, 18:01

У Кабінеті міністрів проходить вшанування ветеранів Другої світової війни, які працювали в уряді.

У церемонії беруть участь ветерани, а також прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов, віце-прем`єр Григорій Немиря і міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

"Ми для вас зробили такий сімейний обід зі ста грамами, як годиться, це було завжди, щоб ми могли підняти чарку. Ми також знайшли можливість виділити вам спеціальну премію, яку сьогодні на нашій урочистій зустрічі за обідом буде вручено кожному", - сказала Тимошенко.

Турчинов і Немиря звернулися до ветеранів з привітаннями, в яких висловили подяку за здійснений ними подвиг під час війни.

"Війна навчила всіх, і нашу країну зокрема, що ми сильні тоді, коли єдині. І дуже важливо, щоб наше суспільство почуло це від вас, ветеранів", - сказав Немиря.

Від імені ветеранів виступив Герой України, заступник голови Ради міністрів УРСР Петро Тронько.

"Я вважаю своїм обов`язком зберегти пам`ять нових поколінь", - сказав він, звернувшись до уряду з проханням виділити фінансування на створення книги про Другу світову війну і участь в ній українців.

Тронько мотивував необхідність видання спеціальної книги тим, що останнім часом "американці видають сотні документів і книг, які зменшують роль Радянського Союзу і нашої країни в цій війні".

На його думку, в даний час особливо важливими є свідоцтва реальних учасників війни.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування