Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова нарахувала, що Тимошенко допоміг Нацбанк

П'ятниця, 8 травня 2009, 20:47

Секретаріат президента стикається з активною протидією з боку уряду щодо надання повної інформації про виконання держбюджету та стан наповнення Пенсійного фонду.

Про це йдеться у аналізі стану виконання загального фонду Державного бюджету та наповнення Пенсійного фонду Головної служби соціально-економічного розвитку, повідомляє прес-служба президента.

Останні події

"Одночасно з переможними реляціями до суспільства доводиться вихвачена з контексту інформація про чергову "перемогу" уряду в напрямі виконання бюджету та соціальних зобов'язань", - йдеться у документі.

"Складається враження, що Кабінет міністрів просто маніпулює громадською думкою.
Приховуючи реальні причини інформаційної блокади, на звернення глави держави та секретаріату президента відновити надання та оприлюднення інформації про ситуацію в бюджетній сфері урядовці реагують формальними відписками", - наголосили у секретаріаті.

За підрахунками служби "реальне виконання бюджету за 4 місяці є нижчим, ніж прозвітовано урядом".

"Досягнутий рівень наповнення доходної частини бюджету забезпечений завдяки перерахуванню Нацбанком у квітні річної суми перевищення кошторисних доходів над кошторисними витратами", - йдеться у документі.

"Прозвітований урядом рівень виконання бюджету за січень-квітень був би неможливим без використання вкрай негативних тенденцій, що мають місце в економічній та фінансовій політиці", - наголосили у службі.

"Серед них: використання доходів майбутніх періодів, зростання боргів бюджету перед підприємствами, проїдання накопиченого ресурсу, різке зростання внутрішнього боргу та емісійне фінансування бюджету", - сказано в документі.

Фахівці переконані, що "подальше продовження зазначених тенденцій, що розбалансовують систему державних фінансів, матиме наслідком неконтрольовану інфляцію, посилення тиску на валютний курс, гальмування розвитку економіки".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування