Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ переживає за Пенсійний фонд

Субота, 9 травня 2009, 10:01

Витрати Пенсійного фонду зростуть з 15 до 16,5% ВВП, що є одним з найвищих показників у світі.

Про це повідомила глава місії МВФ Джейла Пазарбазіолу.

"Доходи Пенсійного фонду профінансують тільки 11% (ВВП) витрат цього року, водночас залишився дефіцит (5,5% ВВП) забезпечений бюджетною підтримкою", - цитуються слова глави місії на сайті фонду у п'ятницю.

Вона також підкреслила, що, як і в інших країнах регіону, при збереженні такої політики це співвідношення буде погіршуватися, відбиваючи старіння населення.

"У такому контексті МВФ рекомендує заходи для запобігання подальшого погіршення фінансів Пенсійного фонду", - підкреслила вона.

Глава місії уточнила, що ряд цих заходів спрямований на зростання доходів, тоді як інші націлені привести збільшення пенсійних витрат до більш поміркованого рівня.

Пазарбазіолу нагадала, що за останні три роки середня пенсія в Україні зросла на 140%, набагато перевищивши інфляцію. Однак високе економічне зростання, яке дозволяло йти на це, припинилося, підкреслила глава місії.

Як відомо, опозиція заявляла про висунення МВФ умовою продовження фінансування України збільшення пенсійного віку. Нинішній уряд виступає категорично проти такого заходу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...