Литвин не хоче переписувати історію. "Доки живе пам'ять, доки живуть люди"

Субота, 9 травня 2009, 12:31

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин виступає проти переписування історії, яка, зокрема, стосується сторінок Великої Вітчизняної війни.

Про це він заявив у суботу на урочистому мітингу з нагоди Дня Перемоги, який відбувся біля Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році" (Лютізький плацдарм), повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Не можна переписувати історію, доки живе пам`ять, доки живуть люди, які пережили ті часи і пам`ятають про них", - заявив Литвин.

При цьому спікер підкреслив, що "героями будуть ті, хто проливали свою кров за рідну Вітчизну, і ніколи не будуть героями ті, хто під гучними гаслами і закликами намагалися проливати кров інших людей. Так було, так є і так буде".

Литвин пожалкував, що нинішнє покоління не винесло уроки з тієї великої війни, бо, за його словами, лише розуміння "спільної відповідальності і спільних дій дають можливість отримати необхідний результат".

Литвин подякував ветеранів і всіх, хто зазнав лихоліть війни, за сьогодення.

"Сьогодні ми віддаємо шану усім ветеранам і переможцям Другої світової війни, завдяки батькам і матерям ми святкуємо найбільший і найвеличніший день, коли радість обнімається зі смутком, День Перемоги", - сказав він.

Велика сім`я братніх народів Радянського Союзу, зазначив спікер, врятувала світ і Європу від "коричневої чуми".

"Саме тут, на Лютізькому плацдармі, кувалася Перемога, тут наші воїни, наша армія зробили все, щоб визволити значну територію України і, насамперед, Київ", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування