Ющенко обіцяє привітати нову коаліцію

Понеділок, 1 червня 2009, 12:26

Президент Віктор Ющенко привітає нову коаліцію у Верховній Раді, в разі якщо її створення допоможе ефективній роботі парламенту.

Таке переконання на погоджувальній раді в понеділок висловив представник президента у парламенті Ігор Попов.

Він констатував, що створення коаліції є виключно прерогативою Верховної Ради, однак запропонував фракціям публічно висловити свою позицію з цього приводу.

"Якщо нова коаліція створюється для збільшення ефективності діяльності Верховної Ради, то звичайно президент і суспільство привітають таке створення", - сказав Попов.

"Єдине - хочеться побажати, щоб цей важливий процес, особливо якщо він стосується прийняття нової Конституції, проходив максимально відкрито", - зауважив представник президента.

"Для мене очевидно, що Верховна Рада не піде на неконституційні кроки, не буде додавати собі повноважень і продовжувати конституційний термін. Але оскільки у ЗМІ багато інформації з цього приводу, то лише Верховна Рада може розвіяти цю інформацію, публічно висловивши свою позицію", - додав Попов.

Разом з тим представник президента нагадав, що свої зміни до Конституції глава держави вніс на розгляд Верховної Ради ще два місяці тому, однак до цього часу вони не розглянуті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування