Литвин більше не обурюється на коаліцію БЮТ і ПР?

Понеділок, 1 червня 2009, 13:44

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що зміни в Конституцію, зокрема щодо пролонгації діяльності парламенту не дістануть позитивної оцінки суспільства.

Про це він сказав журналістам по завершенні погоджувальної ради в понеділок.

"Я вже казав, що якщо є в планах ізолювати країну, то, очевидно, потрібно приймати це рішення (вносити відповідні зміни в Конституцію). Бо в середині країни люди все стерплять, а за межами, я думаю, такі новації позитивної оцінки не дістануть", - зауважив Литвин.

На зауваження, що раніше він неодноразово звинувачував БЮТ і ПР, що вони хочуть поділити країну на двох, а тепер змінив думку, висловлюючись "за" їх об'єднання, Литвин відповів, що критикував дві сили після спільних голосувань восени 2008 року і спроб "підправити" Конституцію.

"Так, я говорив, що це є акт змови, і я від цього не відмовляюся. Разом з тим, я бачу, що відбувається у стінах Верховної Ради і країні, і я вважаю, що сьогодні має бути спільна відповідальність", - заявив спікер.

"Я далекий від думки, що зараз треба знову ділити країну. Зараз її треба об’єднувати, і якщо це буде – я буду це вітати", - додав Литвин.

Водночас він сказав, що його фракція ще не визначилася, чи братиме вона участь у переформатуванні коаліції.

На запитання, чи відбудеться це переформатування найближчим часом, він відповів : "На цьому тижні буде робота, і це мене турбує в першу чергу. Буде, як домовляться, мене це не хвилює".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування