МЗС готує Чехії "адекватну відповідь"

Понеділок, 1 червня 2009, 14:35

Міністерство закордонних справ України відпрацьовує схему адекватної відповіді на нововведення чеської сторони для українських громадян при одержанні візи - необхідність подавати медичну довідку.

"МЗС України на сьогоднішній день відпрацьовує схему можливої адекватної відповіді на нововведення чеської сторони", - сказав прес-секретар МЗС Василь Кирилич на брифінгу в понеділок.

Він також додав, що введення додаткових документів на одержання візи є прерогативою чеської сторони, однак такі наміри не можуть не турбувати Київ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це викликає тривогу, і в цьому контексті ми шукаємо відповідь на такі дії", - сказав Кирилич.

Як відомо, з 1 червня для одержання довгострокової візи в Чехію громадяни України повинні будуть подавати медичну довідку про відсутність важких інфекційних захворюваннях.

У довідці має бути чітко написано, що заявник не хворіє важкими інфекційними захворюваннями, зокрема, ВІЛ-інфекцією, сифілісом і туберкульозом. Довідка має бути перекладена чеською мовою й офіційно засвідчена.

Кирилич нагадав, що відразу ж після появи інформації в ЗМІ про нововведення чеської сторони, зовнішньополітичне відомство України звернулося до чеської сторони з проханням роз'яснити ситуацію.

Українська сторона одержала відповідь від Чехії, відповідно до якої підтверджується факт запровадження необхідності надання довідки про стан здоров'я для громадян України, що подають документи на одержання чеської візи.

Зокрема, за словами Кирилича, з 1 червня поточного року громадяни України для подачі клопотання про одержання чеської візи повинні надати додатковий документ, а саме довідку про стан здоров'я.

Кирилич додав, що мова йде про клопотання на одержання візи для перебування більш як 90 днів у Чехії, і на сьогодні це є вимогою законодавства Чехії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування