ЄС не визнав вибори в Південній Осетії

Понеділок, 1 червня 2009, 14:37

Європейський союз не визнав вибори, що пройшли в самопроголошеній Південній Осетії в неділю.

Про це говориться в заяві ЄС, поширеній від імені головуючої Чехії.

"Європейський союз не визнає ні легітимності "виборів", ні їхніх результатів. Проведення таких виборів нелегітимно і демонструє відступ від пошуку мирного розв’язання конфлікту в Грузії", - сказано в заяві.

"ЄС знову підтверджує підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії з визнаними світовим співтовариством кордонами", - сказано в заяві.

У той же час російське державне агентство РИА Новости повідомило, що спостерігачі, які здійснювали моніторинг за парламентськими виборами в Південній Осетії, не зафіксували серйозних порушень і заявили, що законодавча база Південної Осетії відповідає міжнародним стандартам.

"Міжнародними спостерігачами відзначена відповідність законодавчої бази Республіки Південна Осетія необхідним демократичним міжнародним стандартам", - говориться в заяві, прийнятій міжнародною місією європейських спостерігачів.

У місію входять 11 осіб, у їхньому числі - представники Італії, Німеччини, Польщі і Росії.

Однак, за даними газети "The Iron Times", лідер опозиційної партії "Фидибаста" ("Вітчизна") В'ячеслав Гобозов дивується, чому за два дні кількість виборців зросла майже на 3,5 тисячі осіб.

Якщо ще в п'ятницю голова ЦВК Південної Осетії Белла Плієва називала цифру "52 436 виборців", то сьогодні їхня кількість збільшилася до 55 900. А частка тих що проголосували за ніч з неділі на понеділок збільшилася з 79 до 81%.

Раніше повідомлялося, що за попередніми даними в парламент Південної Осетії проходять три партії. Більшість одержала партія "Єдність", яку називають "клоном" російської правлячої партії "Єдина Росія".

Після обробки всіх протоколів, за попередніми даними "Єдність" набрала 46,38%. Також у парламент пройшли Компартія - 22,25% голосів і Народна партія – 22,58%.

Опозиційна партія Вітчизна не переборола 7% бар'єр, набравши 6,37%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування